Hvis Flemming Lundberg Poulsen selv skulle bestille sommerferie i sidste øjeblik, ville han overveje et sted i Asien som rejsemål. Globalt set er der nemlig lavsæson derude, og det kaster forskellige fordele af sig:
\n- Der er rigtig mange afgange til eksempelvis Thailand, og i lavsæsonen er det alt andet lige sværere for flyselskaberne at få billetterne solgt. Det smitter selvfølgelig positivt af på priserne, og det gælder på både fly og hotel, siger han og tilføjer:
\n- Måske er en flybillet til Thailand lidt dyrere, end hvis du blev i Europa – men til gengæld er det markant billigere at bo og leve i Asien.
\nFlemming Lundberg Poulsen tilføjer desuden, at han ville gå efter selv at sammensætte sin rejse. For særligt i den danske højsæson for ferierejser er det billigere end at købe en charterrejse, og måske er ét flyselskab billigst at rejse ud med og et andet hjem.
\nTjek forsikringer og kort
En sommerferie forløber ikke altid efter planen, og i det tilfælde er det vigtigt at have såvel forsikringer som betalingskort i orden.
Med de fleste Spar Nord MasterCard er du udstyret med en solid rejseforsikring, der dækker både kortets ejer, ægtefælde eller samlever og børn under 24 år i hele verden.
\nSpar Nord anbefaler, at du i samråd med din rådgiver får overblik over dine forsikringer og kort, inden du tager af sted. Eksempelvis kan du justere beløbsgrænsen på dit MasterCard.
\nLæs mere om vores MasterCard og muligheder for beløbsgrænser her.
","newsPublishDate":"2018-06-29T00:00:00","newsExcerpt":"Ikke alle danskere har styr på, hvor årets sommerferie skal gå hen. Men heldigvis kan du stadig nå at bestille en ferie til billige penge. Det mener chefredaktør hos reseporta-len FinalCall.travl, som i samarbejde med Spar Nord giver sine bedste råd til jagten på billige sommerrejser i 11. time.","subtitle":"Ikke alle danskere har styr på, hvor årets sommerferie skal gå hen. Men heldigvis kan du stadig nå at bestille en ferie til billige penge. Det mener chefredaktør hos rejseporta-len FinalCall.travel, som i samarbejde med Spar Nord giver sine bedste råd til jagten på billige sommerrejser i 11. time.","relatedNews":[{"writerName":"Camilla Christiansen","creatorName":"Camilla Christiansen","writerId":11,"creatorId":11,"urlName":"saadan-undgaar-du-kortkaos-paa-ferien","url":"/nyhedsrum/nyheder/privat/saadan-undgaar-du-kortkaos-paa-ferien/","createDate":"2018-06-29T12:21:52Z","updateDate":"2018-07-03T07:56:53Z","contentTypeAlias":"nyhed","properties":{"seoTitle":"","metaTags":null,"seoDescription":"","seoImage":[],"seoTags":[],"linkGroup":{"type":0,"disabled":false,"target":""},"video":"","TKCALC":"","embedContent":"","featuredBillede":{"writerName":"Camilla Christiansen","creatorName":"","writerId":11,"creatorId":11,"urlName":"290618_kortkaospng","url":"/media/1250/290618_kortkaos.png","createDate":"2018-06-29T12:24:45Z","updateDate":"2018-06-29T12:24:45Z","contentTypeAlias":"Image","properties":{"umbracoFile":{"src":"/media/1250/290618_kortkaos.png","focalPoint":null,"crops":[]},"umbracoWidth":"1200","umbracoHeight":"478","umbracoBytes":"546108","umbracoExtension":"png","__NodeId":"2293","__IndexType":"media","__Path":"-1,1567,1649,1656,2293","__NodeTypeAlias":"image","__Key":"7222aa91-4209-44ea-90c1-12a9841c60ef","__Icon":"icon-picture","__nodeName":"290618_kortkaos.png"},"name":"290618_kortkaos.png","parentId":"bebf92cc-426d-4946-91e9-70b92f5fbb11","path":"-1,1567,1649,1656,2293","hasChildren":false,"level":4,"id":"7222aa91-4209-44ea-90c1-12a9841c60ef","sortOrder":26,"_links":null},"videoThumbnail":[],"title":"Sådan undgår du kortkaos på ferien","bodyText":"Betalingskortet er den letteste og sikreste måde at klare betalingerne på, men Spar Nord henviser samtidig til nogle få forholdsregler, der er værd at holde sig for øje både før, under og efter ferien.
\nUd over at ramme beløbsgrænsen kan du også være uheldig at miste kortet eller få det spærret på grund af misbrug. Derfor er det altid en god idé at have alternative betalingsformer med på ferien. Eksempelvis i form af kontanter og ekstra betalingskort. Det kan være en god idé at medbringe forskellige betalingskort, da der er forskel på, om forretningerne accepterer Visa-kort, Mastercard eller andre internationale kort.
\nDesuden er beløbsgrænserne på kortene forskellige, og dermed er der mindre risiko for, at du mister betalingsevnen af den årsag. Vi har samlet en række gode råd lige her.
\nBliv klar til ferien
\n
Undgå kortproblemer på ferien
Hold godt øje, når du kommer hjem fra ferie
\n
Sådan spærrer du dit kort
Skulle du komme ud for at miste dit kort er det vigtigt, at du får det spærret hurtigst muligt. Vi har samlet alle de nødvendige kontaktoplysninger til spærring af kort, eller du oplever andre kortproblemer på din ferie. Husk det er muligt at spærre dit kort 24 timer i døgnet.
Spær mit Dankort eller VISA/Dankort +45 44 89 29 29
\nSpær mit Mastercard + 45 44 89 27 50
\nAndre udfordringer hjælper Spar Nord Kundeservice med på +45 96 34 40 03 eller www.sparnord.dk/kundeservice
\nSkal du benytte din rejseforsikring?
Ring +45 70 13 13 34 hvis du har forsikring gennem dit Spar Nord Mastercard. If Assistance sidder klar til at hjælpe dig via Skype, telefon og mail.
Har du forsikring hos Privatsikring og har brug for akut hjælp på rejsen, fx lægebehandling efter en ulykke, kan du kontakte SOS International 24 timer i døgnet på +45 33 55 23 50. Har du brug for anden hjælp fx ved forsinkelse af bagage, forsinket fremmøde, tyveri af kamera, eller ved skader på ting, kan du ringe til Privatsikring 24 timer i døgnet på +45 70 11 17 07.
\nVores samarbejdspartner Privatsikring har samlet en række gode råd til om blandt andet bilferie og sikring af hjemmet her.
","newsPublishDate":"2018-07-03T00:00:00","newsExcerpt":"Sommerferien og højsæsonen for kortbetalinger i udlandet venter for mange danskere lige om hjørnet. Og med nogle få forholdsregler kan du undgå at få kortproblemer på ferien.","subtitle":"Sommerferien og højsæsonen for kortbetalinger i udlandet venter for mange danskere lige om hjørnet. Og med nogle få forholdsregler kan du undgå at få kortproblemer på ferien.","relatedNews":[{"writerName":"Camilla Christiansen","creatorName":"Camilla Christiansen","writerId":11,"creatorId":11,"urlName":"saadan-finder-du-de-billigste-flybilletter","url":"/nyhedsrum/nyheder/privat/saadan-finder-du-de-billigste-flybilletter/","createDate":"2018-06-29T10:52:22Z","updateDate":"2018-07-03T07:47:30Z","contentTypeAlias":"nyhed","properties":{"seoTitle":"","metaTags":null,"seoDescription":"","seoImage":[],"seoTags":[],"linkGroup":{"type":0,"disabled":false,"target":""},"video":"","TKCALC":"","embedContent":"","featuredBillede":null,"videoThumbnail":[],"title":"Sådan finder du de billigste flybilletter","bodyText":"Mange danskere jagter billige flybilletter, når den næstkommende ferie skal bookes. Men det kan være svært at gennemskue flyselskabernes løbende prisjusteringer og dermed skaffe sig de billigst mulige billetter. Derfor giver Spar Nord i samarbejde med rejseportalen FinalCall.travel seks gode råd til, hvordan du får fingre i billige flybilletter.
\n- Rigtig mange danskere tager på sommerferie lige om lidt, og for manges vedkommende gør rejsen et betydeligt indhug i vores privatøkonomi. Og netop fordi sommerferien er en tung post på budgettet, som vi har sparet op til i løbet af året, giver det god mening at sætte sig ned og finde ud af, hvordan vi får mest mulig ferie for pengene, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm.
\n1. Vær fleksibel
Ifølge Flemming Lundberg Poulsen, der er chefredaktør hos rejseportalen FinalCall.travel er den største tjeneste, du kan gøre dig selv i jagten på billige rejser, at være fleksibel omkring dine ønsker. Ofte er nogle ugedage nemlig billigere at rejse på end andre:
- Forretningsruter er ofte relativt billige i weekenderne, mens afgange til feriedestinationer ofte er dyrest i weekenderne – det er ganske enkelt et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Så det kan betale sig at kigge på de omkringliggende dage, når du søger efter billetter og eksempelvis rejse fra onsdag til onsdag i stedet for lørdag til lørdag, siger han og fortsætter:
\n- Derudover kan det smitte positivt af på priserne, hvis du er villig til at mellemlande. Det er ikke umuligt at spare 1.500 kroner per mand på at tage en mellemlanding, og det er alt andet lige gode feriepenge for en familie på fire.
\nJens Nyholm fra Spar Nord peger desuden på, at selvom danskerne i disse år har rekordstore opsparinger stående på deres indlånskonti, er det ikke ensbetydende med, at de ikke ønsker at få det bedste ud af deres surt opsparede penge.
\n2. Vær i god tid
Bestil i god tid – men ikke i alt for god tid, lyder opfordringen fra Flemming Lundberg Poulsen:
- Optimalt set ville jeg begynde at kigge efter billetter cirka et halvt år i forvejen. Men ikke tidligere end det. For hvis du for eksempel gør det allerede et år i forvejen, så ved flyselskaberne godt, det er fordi, du absolut skal af sted på de givne datoer, og så afslører du dig selv.
\nNetop planlægning af ferien i god tid giver ifølge Jens Nyholm fra Spar Nord en række fordele, som er værd at prioritere:
\n- I forvejen har de fleste af os for vane at planlægge og indhente tilbud i god tid, når vi skal foretage større køb som for eksempel en bil eller et nyt køkken. Det samme giver mening at gøre, når vi planlægger ferier. For også her er der tale om en udgiftspost på – i mange tilfælde – adskillige tusinde kroner. Desuden har det den fordel, at du sjældent bliver tvunget ud i unødigt dyre rejser, fordi du netop har tid til at sadle om eller afsøge andre muligheder, hvis prisen på det ønskede rejsemål overstiger forventningerne.
\n3. Rejs mod strømmen
Er prisen den mest afgørende faktor for dit valg af rejse, kan det være fordelagtigt at rejse udenfor sæsonen, hvor chancen er større for at finde billige billetter:
- Om sommeren vil alle gerne en tur til USA, så det koster bare kassen. Til gengæld vil ingen afsted til Chicago i februar, fordi der er koldt, og det smitter uundgåeligt af på priserne, siger Flemming Lundberg Poulsen og fortsætter:
\n- Det samme er tilfældet med eksempelvis Thailand. Her er højsæsonen bare placeret omvendt – nemlig fra jul til marts, og dermed er der lavsæson i november. Men i november er vejret allerede begyndt at blive bedre efter regnsæsonen, så du kan sagtens være heldig med vejret alligevel.
\n4. Tilmeld dig nyhedsbreve
Ifølge Flemming Lundberg Poulsen lancerer flyselskaberne ofte kampagner sidst på sommeren og igen henover jul og nytår, og de bliver i første omgang offentliggjort via selskabernes nyhedsbreve. Det kan derfor være en fordel at sørge for at være tilmeldt nyhedsbrevene, hvis man ønsker at komme forrest i køen, når de billige billetter bliver sat fri.
5. Brug søgeportaler
Mange tyer til forskellige søgeportaler, når de ønsker at sammenligne flypriser. Og netop den tilgang opfordrer Flemming Lundberg Poulsen til at fortsætte med. Han driver selv søgeportalen Viviro.com, men opfordrer folk til generelt at besøge flere portaler som eksempelvis Google Flights og Momondo:
- Portalerne er gode til at skabe sig et overblik med, men omvendt kan de også være en smule uigennemskuelige hvad angår informationer om, hvad der er inkluderet i priserne. Så tjek derfor også flyselskabernes egne hjemmesider, når du søger.
\n- I tilfælde af aflyste afgange er det tilmed en fordel at have booket sin billet direkte gennem flyselskabet. Rejseagenter på søgeportaler er nemlig ikke altid lige så tilgængelige, når der skal løses problemer med aflyste afgange. Desuden er nogle af udsalgskampagnerne hos flyselskaberne heller ikke altid synlige på søgerportalerne, tilføjer han.
\n6. Slå til, når du er tilfreds
Ifølge Jens Nyholm i Spar Nord er flyselskabernes prissætninger på flybilletter meget dynamiske og dermed også uigennemskuelige for kunderne:
- Selskaberne har en interesse i at gøre prissætningerne uforudsigelige – ellers ville de dyre billetter aldrig blive solgt.
\nDerfor gælder det ifølge Flemming Lundberg Poulsen også om at slå til, inden det er for sent:
\n- Det gælder om at slå til, når du har fundet flybilletter til en pris, som du er tilfreds med. Du ved nemlig aldrig, om de stiger eller falder lige om lidt. Så brug din mavefornemmelse og vurder, om den pris, du har fundet, er fair – og slå så til.
","newsPublishDate":"2018-07-02T00:00:00","newsExcerpt":"Højsæsonen for ferierejser er godt i gang, og mange danskere investerer tid i at finde den rigtige rejse til billige penge. Men hvordan sikrer man sig markedets bedste priser på flybilletter, og hvornår skal man slå til? Det har Spar Nord sat sig for at undersøge i samarbejde med rejseportalen FinalCall.travel.","subtitle":"Højsæsonen for ferierejser er godt i gang, og mange danskere investerer tid i at finde den rigtige rejse til billige penge. Men hvordan sikrer man sig markedets bedste priser på flybilletter, og hvornår skal man slå til? Det har Spar Nord sat sig for at undersøge i samarbejde med rejseportalen FinalCall.travel.","relatedNews":null,"subjectTag":[]},"name":"Sådan finder du de billigste flybilletter","parentId":"806ea317-43a7-4b47-a388-ba4b0002254d","path":"-1,1210,1559,1560,1638,2288","hasChildren":false,"level":5,"id":"80ce1698-ccd9-45fd-b27b-1bd0e194aa0d","sortOrder":43,"_links":null},{"writerName":"Camilla Christiansen","creatorName":"Camilla Christiansen","writerId":11,"creatorId":11,"urlName":"rejseekspert-du-kan-stadig-naa-at-bestille-en-billig-sommerferie","url":"/nyhedsrum/nyheder/privat/rejseekspert-du-kan-stadig-naa-at-bestille-en-billig-sommerferie/","createDate":"2018-06-29T10:56:10Z","updateDate":"2018-07-04T11:03:04Z","contentTypeAlias":"nyhed","properties":{"seoTitle":"","metaTags":null,"seoDescription":"","seoImage":[],"seoTags":[],"linkGroup":{"type":0,"disabled":false,"target":""},"video":"","TKCALC":"","embedContent":"","featuredBillede":null,"videoThumbnail":[],"title":"Rejseekspert: Du kan stadig nå at bestille en billig sommerferie","bodyText":"Nogle danskere har svært ved at bestemme sig, når sommerferien skal bestilles. Dermed bliver årets ferie ofte bestilt i 11. time, og det kan give udfordringer, når det meste er udsolgt, og priserne samtidig skal holdes på et fornuftigt niveau.
\nMen ifølge Flemming Lundberg Poulsen, der er chefredaktør hos rejseportalen FinalCall.travel, er der stadig grund til optimisme for dem, som fortsat jagter en spændende ferie til fornuftige priser:
\n- Det er bestemt stadig muligt at bestille en lækker sommerferie, som holder sig på et fornuftigt prisniveau. Men det kommer selvfølgelig an på, hvor fleksibel du er med dine planer, siger han og fortsætter:
\n- Lige nu drager alle mod Sydeuropa og USA, så de rejser er i høj kurs. Men hvis du er villig til at gøre noget andet, så kan du sagtens nå det og samtidig få sol, varme og azurblåt hav til overkommelige priser.
\nSøg mod Asien
Hvis Flemming Lundberg Poulsen selv skulle bestille sommerferie i sidste øjeblik, ville han overveje et sted i Asien som rejsemål. Globalt set er der nemlig lavsæson derude, og det kaster forskellige fordele af sig:
- Der er rigtig mange afgange til eksempelvis Thailand, og i lavsæsonen er det alt andet lige sværere for flyselskaberne at få billetterne solgt. Det smitter selvfølgelig positivt af på priserne, og det gælder på både fly og hotel, siger han og tilføjer:
\n- Måske er en flybillet til Thailand lidt dyrere, end hvis du blev i Europa – men til gengæld er det markant billigere at bo og leve i Asien.
\nFlemming Lundberg Poulsen tilføjer desuden, at han ville gå efter selv at sammensætte sin rejse. For særligt i den danske højsæson for ferierejser er det billigere end at købe en charterrejse, og måske er ét flyselskab billigst at rejse ud med og et andet hjem.
\nTjek forsikringer og kort
En sommerferie forløber ikke altid efter planen, og i det tilfælde er det vigtigt at have såvel forsikringer som betalingskort i orden.
Med de fleste Spar Nord MasterCard er du udstyret med en solid rejseforsikring, der dækker både kortets ejer, ægtefælde eller samlever og børn under 24 år i hele verden.
\nSpar Nord anbefaler, at du i samråd med din rådgiver får overblik over dine forsikringer og kort, inden du tager af sted. Eksempelvis kan du justere beløbsgrænsen på dit MasterCard.
\nLæs mere om vores MasterCard og muligheder for beløbsgrænser her.
","newsPublishDate":"2018-06-29T00:00:00","newsExcerpt":"Ikke alle danskere har styr på, hvor årets sommerferie skal gå hen. Men heldigvis kan du stadig nå at bestille en ferie til billige penge. Det mener chefredaktør hos reseporta-len FinalCall.travl, som i samarbejde med Spar Nord giver sine bedste råd til jagten på billige sommerrejser i 11. time.","subtitle":"Ikke alle danskere har styr på, hvor årets sommerferie skal gå hen. Men heldigvis kan du stadig nå at bestille en ferie til billige penge. Det mener chefredaktør hos rejseporta-len FinalCall.travel, som i samarbejde med Spar Nord giver sine bedste råd til jagten på billige sommerrejser i 11. time.","relatedNews":null,"subjectTag":[]},"name":"Rejseekspert: Du kan stadig nå at bestille en billig sommerferie","parentId":"806ea317-43a7-4b47-a388-ba4b0002254d","path":"-1,1210,1559,1560,1638,2289","hasChildren":false,"level":5,"id":"ae360837-c7f2-43cf-b3ff-ab45d275d633","sortOrder":44,"_links":null},{"writerName":"Camilla Christiansen","creatorName":"Camilla Christiansen","writerId":11,"creatorId":11,"urlName":"valuta-sommerferien-i-tyrkiet-bliver-16-procent-billigere","url":"/nyhedsrum/nyheder/privat/valuta-sommerferien-i-tyrkiet-bliver-16-procent-billigere/","createDate":"2018-06-26T08:59:08Z","updateDate":"2018-07-03T07:47:59Z","contentTypeAlias":"nyhed","properties":{"seoTitle":"","metaTags":null,"seoDescription":"","seoImage":[],"seoTags":[],"linkGroup":{"type":0,"disabled":false,"target":""},"video":"","TKCALC":"","embedContent":"","featuredBillede":null,"videoThumbnail":[],"title":"Valuta: Sommerferien i Tyrkiet bliver 16 procent billigere","bodyText":"Danskernes feriebudget på en af de mest populære feriedestinationer, Tyrkiet, rækker i år betydeligt længere, end det var tilfældet sidste år.
\nVærdien af den danske krone er nemlig styrket med hele 27,5 procent over for den tyrkiske lira, og de sommerglade danskere får derfor lettere ved at betale for restaurantbesøg, hotel, leje af strandstol, og hvad der ellers hører sig til. For en dansk familie med et dagligt forbrug på 1.000 kroner i 14 dage svarer det til en besparelse på 2.268 kroner sammenlignet med sidste år, når den lokale prisudvikling (inflationen) regnes med.
\n- Selvom prisudviklingen i Tyrkiet er steget med mere end 10 procent siden sidste år, er den tyrkiske liras store svækkelse over for kronen ensbetydende med betydelige besparelser for de danske turister, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm og uddyber om den svage tyrkiske valuta:
\n- Generelt har der det seneste år været en del uro i Emerging Markets-landende som Brasilien, Argentina, Tyrkiet, Indonesien, Mexico og så videre. Landene låner penge i USD, og når de amerikanske renter så stiger, som det har været tilfældet specielt de første måneder af 2018, og når den amerikanske dollars værdi styrkes, som det er sket i april og maj, så mister investorerne tilliden til lande med stort underskud på betalingsbalancen og sælger ud af valutaen.
\nJens Nyholm fremhæver desuden, at også Sverige, der hvert år tiltrækker mange danskere, er blevet et økonomisk mere attraktivt mål end det seneste år:
\n- Den svenske krones værdi over for den danske krones er mere eller mindre faldet støt siden 2012, og alene det seneste år er valutaen blevet 4,5 procent mindre værd. Medregnes prisudviklingen i landet giver det altså en besparelse på omkring 3 procent i forhold til sidste år.
\nHerrelandsholdet kan roligt gå videre fra gruppespillet
Mange danskere vælger i år at bruge sommerferien i et lidt mere atypisk ferieland, nemlig Rusland. Her deltager Danmark i disse dage i VM i fodbold, og de danske roligans kan glæde sig over, at turneringen spilles i år og ikke sidste år. Den russiske valuta er nemlig svækket med hele 12,8 procent, og medregnet inflation betyder det, at danskerne får 11 procent mere for de penge, de lægger i landet.
- Pengene rækker længere i Rusland, end de gjorde, hvis man lagde feriebudgettet sidste år, da Danmark kvalificerede sig. Det er således blevet mere attraktivt at forlænge sin rejse, hvis altså ikke de lokale forretninger, hoteller og så videre udnytter de mange turister til at presse priserne i vejret. Så mon ikke landsholdet også kan regne med solid opbakning i Rusland, hvis vi går videre, siger Jens Nyholm.
\nI den anden ende af skalaen er det blevet dyrere at rejse til blandt andet Tjekkiet og Egypten, hvor man får henholdsvis 3,0 og 9,2 procent mindre for pengene.
\n- Egyptens valuta er ligesom de øvrige Emerging Markets-lande faldet, men en inflation på hele 12,3 procent mere end modvirker svækkelsen i valutaen, forklarer Jens Nyholm.
\nFaktaboks – Emerging Markets
Emerging Markets er lande med en lav indkomst per indbygger, hvor vækstpotentialet samtidigt er større end i mere udviklede lande som eksempelvis USA og landene i Vesteuropa.
Overblik over prisudvikling:
\nMange danskere jagter billige flybilletter, når den næstkommende ferie skal bookes. Men det kan være svært at gennemskue flyselskabernes løbende prisjusteringer og dermed skaffe sig de billigst mulige billetter. Derfor giver Spar Nord i samarbejde med rejseportalen FinalCall.travel seks gode råd til, hvordan du får fingre i billige flybilletter.
\n- Rigtig mange danskere tager på sommerferie lige om lidt, og for manges vedkommende gør rejsen et betydeligt indhug i vores privatøkonomi. Og netop fordi sommerferien er en tung post på budgettet, som vi har sparet op til i løbet af året, giver det god mening at sætte sig ned og finde ud af, hvordan vi får mest mulig ferie for pengene, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm.
\n1. Vær fleksibel
Ifølge Flemming Lundberg Poulsen, der er chefredaktør hos rejseportalen FinalCall.travel er den største tjeneste, du kan gøre dig selv i jagten på billige rejser, at være fleksibel omkring dine ønsker. Ofte er nogle ugedage nemlig billigere at rejse på end andre:
- Forretningsruter er ofte relativt billige i weekenderne, mens afgange til feriedestinationer ofte er dyrest i weekenderne – det er ganske enkelt et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Så det kan betale sig at kigge på de omkringliggende dage, når du søger efter billetter og eksempelvis rejse fra onsdag til onsdag i stedet for lørdag til lørdag, siger han og fortsætter:
\n- Derudover kan det smitte positivt af på priserne, hvis du er villig til at mellemlande. Det er ikke umuligt at spare 1.500 kroner per mand på at tage en mellemlanding, og det er alt andet lige gode feriepenge for en familie på fire.
\nJens Nyholm fra Spar Nord peger desuden på, at selvom danskerne i disse år har rekordstore opsparinger stående på deres indlånskonti, er det ikke ensbetydende med, at de ikke ønsker at få det bedste ud af deres surt opsparede penge.
\n2. Vær i god tid
Bestil i god tid – men ikke i alt for god tid, lyder opfordringen fra Flemming Lundberg Poulsen:
- Optimalt set ville jeg begynde at kigge efter billetter cirka et halvt år i forvejen. Men ikke tidligere end det. For hvis du for eksempel gør det allerede et år i forvejen, så ved flyselskaberne godt, det er fordi, du absolut skal af sted på de givne datoer, og så afslører du dig selv.
\nNetop planlægning af ferien i god tid giver ifølge Jens Nyholm fra Spar Nord en række fordele, som er værd at prioritere:
\n- I forvejen har de fleste af os for vane at planlægge og indhente tilbud i god tid, når vi skal foretage større køb som for eksempel en bil eller et nyt køkken. Det samme giver mening at gøre, når vi planlægger ferier. For også her er der tale om en udgiftspost på – i mange tilfælde – adskillige tusinde kroner. Desuden har det den fordel, at du sjældent bliver tvunget ud i unødigt dyre rejser, fordi du netop har tid til at sadle om eller afsøge andre muligheder, hvis prisen på det ønskede rejsemål overstiger forventningerne.
\n3. Rejs mod strømmen
Er prisen den mest afgørende faktor for dit valg af rejse, kan det være fordelagtigt at rejse udenfor sæsonen, hvor chancen er større for at finde billige billetter:
- Om sommeren vil alle gerne en tur til USA, så det koster bare kassen. Til gengæld vil ingen afsted til Chicago i februar, fordi der er koldt, og det smitter uundgåeligt af på priserne, siger Flemming Lundberg Poulsen og fortsætter:
\n- Det samme er tilfældet med eksempelvis Thailand. Her er højsæsonen bare placeret omvendt – nemlig fra jul til marts, og dermed er der lavsæson i november. Men i november er vejret allerede begyndt at blive bedre efter regnsæsonen, så du kan sagtens være heldig med vejret alligevel.
\n4. Tilmeld dig nyhedsbreve
Ifølge Flemming Lundberg Poulsen lancerer flyselskaberne ofte kampagner sidst på sommeren og igen henover jul og nytår, og de bliver i første omgang offentliggjort via selskabernes nyhedsbreve. Det kan derfor være en fordel at sørge for at være tilmeldt nyhedsbrevene, hvis man ønsker at komme forrest i køen, når de billige billetter bliver sat fri.
5. Brug søgeportaler
Mange tyer til forskellige søgeportaler, når de ønsker at sammenligne flypriser. Og netop den tilgang opfordrer Flemming Lundberg Poulsen til at fortsætte med. Han driver selv søgeportalen Viviro.com, men opfordrer folk til generelt at besøge flere portaler som eksempelvis Google Flights og Momondo:
- Portalerne er gode til at skabe sig et overblik med, men omvendt kan de også være en smule uigennemskuelige hvad angår informationer om, hvad der er inkluderet i priserne. Så tjek derfor også flyselskabernes egne hjemmesider, når du søger.
\n- I tilfælde af aflyste afgange er det tilmed en fordel at have booket sin billet direkte gennem flyselskabet. Rejseagenter på søgeportaler er nemlig ikke altid lige så tilgængelige, når der skal løses problemer med aflyste afgange. Desuden er nogle af udsalgskampagnerne hos flyselskaberne heller ikke altid synlige på søgerportalerne, tilføjer han.
\n6. Slå til, når du er tilfreds
Ifølge Jens Nyholm i Spar Nord er flyselskabernes prissætninger på flybilletter meget dynamiske og dermed også uigennemskuelige for kunderne:
- Selskaberne har en interesse i at gøre prissætningerne uforudsigelige – ellers ville de dyre billetter aldrig blive solgt.
\nDerfor gælder det ifølge Flemming Lundberg Poulsen også om at slå til, inden det er for sent:
\n- Det gælder om at slå til, når du har fundet flybilletter til en pris, som du er tilfreds med. Du ved nemlig aldrig, om de stiger eller falder lige om lidt. Så brug din mavefornemmelse og vurder, om den pris, du har fundet, er fair – og slå så til.
","newsPublishDate":"2018-07-02T00:00:00","newsExcerpt":"Højsæsonen for ferierejser er godt i gang, og mange danskere investerer tid i at finde den rigtige rejse til billige penge. Men hvordan sikrer man sig markedets bedste priser på flybilletter, og hvornår skal man slå til? Det har Spar Nord sat sig for at undersøge i samarbejde med rejseportalen FinalCall.travel.","subtitle":"Højsæsonen for ferierejser er godt i gang, og mange danskere investerer tid i at finde den rigtige rejse til billige penge. Men hvordan sikrer man sig markedets bedste priser på flybilletter, og hvornår skal man slå til? Det har Spar Nord sat sig for at undersøge i samarbejde med rejseportalen FinalCall.travel.","relatedNews":[{"writerName":"Camilla Christiansen","creatorName":"Camilla Christiansen","writerId":11,"creatorId":11,"urlName":"saadan-undgaar-du-kortkaos-paa-ferien","url":"/nyhedsrum/nyheder/privat/saadan-undgaar-du-kortkaos-paa-ferien/","createDate":"2018-06-29T12:21:52Z","updateDate":"2018-07-03T07:56:53Z","contentTypeAlias":"nyhed","properties":{"seoTitle":"","metaTags":null,"seoDescription":"","seoImage":[],"seoTags":[],"linkGroup":{"type":0,"disabled":false,"target":""},"video":"","TKCALC":"","embedContent":"","featuredBillede":null,"videoThumbnail":[],"title":"Sådan undgår du kortkaos på ferien","bodyText":"Betalingskortet er den letteste og sikreste måde at klare betalingerne på, men Spar Nord henviser samtidig til nogle få forholdsregler, der er værd at holde sig for øje både før, under og efter ferien.
\nUd over at ramme beløbsgrænsen kan du også være uheldig at miste kortet eller få det spærret på grund af misbrug. Derfor er det altid en god idé at have alternative betalingsformer med på ferien. Eksempelvis i form af kontanter og ekstra betalingskort. Det kan være en god idé at medbringe forskellige betalingskort, da der er forskel på, om forretningerne accepterer Visa-kort, Mastercard eller andre internationale kort.
\nDesuden er beløbsgrænserne på kortene forskellige, og dermed er der mindre risiko for, at du mister betalingsevnen af den årsag. Vi har samlet en række gode råd lige her.
\nBliv klar til ferien
\n
Undgå kortproblemer på ferien
Hold godt øje, når du kommer hjem fra ferie
\n
Sådan spærrer du dit kort
Skulle du komme ud for at miste dit kort er det vigtigt, at du får det spærret hurtigst muligt. Vi har samlet alle de nødvendige kontaktoplysninger til spærring af kort, eller du oplever andre kortproblemer på din ferie. Husk det er muligt at spærre dit kort 24 timer i døgnet.
Spær mit Dankort eller VISA/Dankort +45 44 89 29 29
\nSpær mit Mastercard + 45 44 89 27 50
\nAndre udfordringer hjælper Spar Nord Kundeservice med på +45 96 34 40 03 eller www.sparnord.dk/kundeservice
\nSkal du benytte din rejseforsikring?
Ring +45 70 13 13 34 hvis du har forsikring gennem dit Spar Nord Mastercard. If Assistance sidder klar til at hjælpe dig via Skype, telefon og mail.
Har du forsikring hos Privatsikring og har brug for akut hjælp på rejsen, fx lægebehandling efter en ulykke, kan du kontakte SOS International 24 timer i døgnet på +45 33 55 23 50. Har du brug for anden hjælp fx ved forsinkelse af bagage, forsinket fremmøde, tyveri af kamera, eller ved skader på ting, kan du ringe til Privatsikring 24 timer i døgnet på +45 70 11 17 07.
\nVores samarbejdspartner Privatsikring har samlet en række gode råd til om blandt andet bilferie og sikring af hjemmet her.
","newsPublishDate":"2018-07-03T00:00:00","newsExcerpt":"Sommerferien og højsæsonen for kortbetalinger i udlandet venter for mange danskere lige om hjørnet. Og med nogle få forholdsregler kan du undgå at få kortproblemer på ferien.","subtitle":"Sommerferien og højsæsonen for kortbetalinger i udlandet venter for mange danskere lige om hjørnet. Og med nogle få forholdsregler kan du undgå at få kortproblemer på ferien.","relatedNews":null,"subjectTag":[]},"name":"Sådan undgår du kortkaos på ferien","parentId":"806ea317-43a7-4b47-a388-ba4b0002254d","path":"-1,1210,1559,1560,1638,2291","hasChildren":false,"level":5,"id":"63b15279-9001-46b9-a0ac-999620708871","sortOrder":45,"_links":null},{"writerName":"Camilla Christiansen","creatorName":"Camilla Christiansen","writerId":11,"creatorId":11,"urlName":"rejseekspert-du-kan-stadig-naa-at-bestille-en-billig-sommerferie","url":"/nyhedsrum/nyheder/privat/rejseekspert-du-kan-stadig-naa-at-bestille-en-billig-sommerferie/","createDate":"2018-06-29T10:56:10Z","updateDate":"2018-07-04T11:03:04Z","contentTypeAlias":"nyhed","properties":{"seoTitle":"","metaTags":null,"seoDescription":"","seoImage":[],"seoTags":[],"linkGroup":{"type":0,"disabled":false,"target":""},"video":"","TKCALC":"","embedContent":"","featuredBillede":null,"videoThumbnail":[],"title":"Rejseekspert: Du kan stadig nå at bestille en billig sommerferie","bodyText":"Nogle danskere har svært ved at bestemme sig, når sommerferien skal bestilles. Dermed bliver årets ferie ofte bestilt i 11. time, og det kan give udfordringer, når det meste er udsolgt, og priserne samtidig skal holdes på et fornuftigt niveau.
\nMen ifølge Flemming Lundberg Poulsen, der er chefredaktør hos rejseportalen FinalCall.travel, er der stadig grund til optimisme for dem, som fortsat jagter en spændende ferie til fornuftige priser:
\n- Det er bestemt stadig muligt at bestille en lækker sommerferie, som holder sig på et fornuftigt prisniveau. Men det kommer selvfølgelig an på, hvor fleksibel du er med dine planer, siger han og fortsætter:
\n- Lige nu drager alle mod Sydeuropa og USA, så de rejser er i høj kurs. Men hvis du er villig til at gøre noget andet, så kan du sagtens nå det og samtidig få sol, varme og azurblåt hav til overkommelige priser.
\nSøg mod Asien
Hvis Flemming Lundberg Poulsen selv skulle bestille sommerferie i sidste øjeblik, ville han overveje et sted i Asien som rejsemål. Globalt set er der nemlig lavsæson derude, og det kaster forskellige fordele af sig:
- Der er rigtig mange afgange til eksempelvis Thailand, og i lavsæsonen er det alt andet lige sværere for flyselskaberne at få billetterne solgt. Det smitter selvfølgelig positivt af på priserne, og det gælder på både fly og hotel, siger han og tilføjer:
\n- Måske er en flybillet til Thailand lidt dyrere, end hvis du blev i Europa – men til gengæld er det markant billigere at bo og leve i Asien.
\nFlemming Lundberg Poulsen tilføjer desuden, at han ville gå efter selv at sammensætte sin rejse. For særligt i den danske højsæson for ferierejser er det billigere end at købe en charterrejse, og måske er ét flyselskab billigst at rejse ud med og et andet hjem.
\nTjek forsikringer og kort
En sommerferie forløber ikke altid efter planen, og i det tilfælde er det vigtigt at have såvel forsikringer som betalingskort i orden.
Med de fleste Spar Nord MasterCard er du udstyret med en solid rejseforsikring, der dækker både kortets ejer, ægtefælde eller samlever og børn under 24 år i hele verden.
\nSpar Nord anbefaler, at du i samråd med din rådgiver får overblik over dine forsikringer og kort, inden du tager af sted. Eksempelvis kan du justere beløbsgrænsen på dit MasterCard.
\nLæs mere om vores MasterCard og muligheder for beløbsgrænser her.
","newsPublishDate":"2018-06-29T00:00:00","newsExcerpt":"Ikke alle danskere har styr på, hvor årets sommerferie skal gå hen. Men heldigvis kan du stadig nå at bestille en ferie til billige penge. Det mener chefredaktør hos reseporta-len FinalCall.travl, som i samarbejde med Spar Nord giver sine bedste råd til jagten på billige sommerrejser i 11. time.","subtitle":"Ikke alle danskere har styr på, hvor årets sommerferie skal gå hen. Men heldigvis kan du stadig nå at bestille en ferie til billige penge. Det mener chefredaktør hos rejseporta-len FinalCall.travel, som i samarbejde med Spar Nord giver sine bedste råd til jagten på billige sommerrejser i 11. time.","relatedNews":null,"subjectTag":[]},"name":"Rejseekspert: Du kan stadig nå at bestille en billig sommerferie","parentId":"806ea317-43a7-4b47-a388-ba4b0002254d","path":"-1,1210,1559,1560,1638,2289","hasChildren":false,"level":5,"id":"ae360837-c7f2-43cf-b3ff-ab45d275d633","sortOrder":44,"_links":null},{"writerName":"Camilla Christiansen","creatorName":"Camilla Christiansen","writerId":11,"creatorId":11,"urlName":"valuta-sommerferien-i-tyrkiet-bliver-16-procent-billigere","url":"/nyhedsrum/nyheder/privat/valuta-sommerferien-i-tyrkiet-bliver-16-procent-billigere/","createDate":"2018-06-26T08:59:08Z","updateDate":"2018-07-03T07:47:59Z","contentTypeAlias":"nyhed","properties":{"seoTitle":"","metaTags":null,"seoDescription":"","seoImage":[],"seoTags":[],"linkGroup":{"type":0,"disabled":false,"target":""},"video":"","TKCALC":"","embedContent":"","featuredBillede":null,"videoThumbnail":[],"title":"Valuta: Sommerferien i Tyrkiet bliver 16 procent billigere","bodyText":"Danskernes feriebudget på en af de mest populære feriedestinationer, Tyrkiet, rækker i år betydeligt længere, end det var tilfældet sidste år.
\nVærdien af den danske krone er nemlig styrket med hele 27,5 procent over for den tyrkiske lira, og de sommerglade danskere får derfor lettere ved at betale for restaurantbesøg, hotel, leje af strandstol, og hvad der ellers hører sig til. For en dansk familie med et dagligt forbrug på 1.000 kroner i 14 dage svarer det til en besparelse på 2.268 kroner sammenlignet med sidste år, når den lokale prisudvikling (inflationen) regnes med.
\n- Selvom prisudviklingen i Tyrkiet er steget med mere end 10 procent siden sidste år, er den tyrkiske liras store svækkelse over for kronen ensbetydende med betydelige besparelser for de danske turister, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm og uddyber om den svage tyrkiske valuta:
\n- Generelt har der det seneste år været en del uro i Emerging Markets-landende som Brasilien, Argentina, Tyrkiet, Indonesien, Mexico og så videre. Landene låner penge i USD, og når de amerikanske renter så stiger, som det har været tilfældet specielt de første måneder af 2018, og når den amerikanske dollars værdi styrkes, som det er sket i april og maj, så mister investorerne tilliden til lande med stort underskud på betalingsbalancen og sælger ud af valutaen.
\nJens Nyholm fremhæver desuden, at også Sverige, der hvert år tiltrækker mange danskere, er blevet et økonomisk mere attraktivt mål end det seneste år:
\n- Den svenske krones værdi over for den danske krones er mere eller mindre faldet støt siden 2012, og alene det seneste år er valutaen blevet 4,5 procent mindre værd. Medregnes prisudviklingen i landet giver det altså en besparelse på omkring 3 procent i forhold til sidste år.
\nHerrelandsholdet kan roligt gå videre fra gruppespillet
Mange danskere vælger i år at bruge sommerferien i et lidt mere atypisk ferieland, nemlig Rusland. Her deltager Danmark i disse dage i VM i fodbold, og de danske roligans kan glæde sig over, at turneringen spilles i år og ikke sidste år. Den russiske valuta er nemlig svækket med hele 12,8 procent, og medregnet inflation betyder det, at danskerne får 11 procent mere for de penge, de lægger i landet.
- Pengene rækker længere i Rusland, end de gjorde, hvis man lagde feriebudgettet sidste år, da Danmark kvalificerede sig. Det er således blevet mere attraktivt at forlænge sin rejse, hvis altså ikke de lokale forretninger, hoteller og så videre udnytter de mange turister til at presse priserne i vejret. Så mon ikke landsholdet også kan regne med solid opbakning i Rusland, hvis vi går videre, siger Jens Nyholm.
\nI den anden ende af skalaen er det blevet dyrere at rejse til blandt andet Tjekkiet og Egypten, hvor man får henholdsvis 3,0 og 9,2 procent mindre for pengene.
\n- Egyptens valuta er ligesom de øvrige Emerging Markets-lande faldet, men en inflation på hele 12,3 procent mere end modvirker svækkelsen i valutaen, forklarer Jens Nyholm.
\nFaktaboks – Emerging Markets
Emerging Markets er lande med en lav indkomst per indbygger, hvor vækstpotentialet samtidigt er større end i mere udviklede lande som eksempelvis USA og landene i Vesteuropa.
Overblik over prisudvikling:
\nDanskernes feriebudget på en af de mest populære feriedestinationer, Tyrkiet, rækker i år betydeligt længere, end det var tilfældet sidste år.
\nVærdien af den danske krone er nemlig styrket med hele 27,5 procent over for den tyrkiske lira, og de sommerglade danskere får derfor lettere ved at betale for restaurantbesøg, hotel, leje af strandstol, og hvad der ellers hører sig til. For en dansk familie med et dagligt forbrug på 1.000 kroner i 14 dage svarer det til en besparelse på 2.268 kroner sammenlignet med sidste år, når den lokale prisudvikling (inflationen) regnes med.
\n- Selvom prisudviklingen i Tyrkiet er steget med mere end 10 procent siden sidste år, er den tyrkiske liras store svækkelse over for kronen ensbetydende med betydelige besparelser for de danske turister, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm og uddyber om den svage tyrkiske valuta:
\n- Generelt har der det seneste år været en del uro i Emerging Markets-landende som Brasilien, Argentina, Tyrkiet, Indonesien, Mexico og så videre. Landene låner penge i USD, og når de amerikanske renter så stiger, som det har været tilfældet specielt de første måneder af 2018, og når den amerikanske dollars værdi styrkes, som det er sket i april og maj, så mister investorerne tilliden til lande med stort underskud på betalingsbalancen og sælger ud af valutaen.
\nJens Nyholm fremhæver desuden, at også Sverige, der hvert år tiltrækker mange danskere, er blevet et økonomisk mere attraktivt mål end det seneste år:
\n- Den svenske krones værdi over for den danske krones er mere eller mindre faldet støt siden 2012, og alene det seneste år er valutaen blevet 4,5 procent mindre værd. Medregnes prisudviklingen i landet giver det altså en besparelse på omkring 3 procent i forhold til sidste år.
\nHerrelandsholdet kan roligt gå videre fra gruppespillet
Mange danskere vælger i år at bruge sommerferien i et lidt mere atypisk ferieland, nemlig Rusland. Her deltager Danmark i disse dage i VM i fodbold, og de danske roligans kan glæde sig over, at turneringen spilles i år og ikke sidste år. Den russiske valuta er nemlig svækket med hele 12,8 procent, og medregnet inflation betyder det, at danskerne får 11 procent mere for de penge, de lægger i landet.
- Pengene rækker længere i Rusland, end de gjorde, hvis man lagde feriebudgettet sidste år, da Danmark kvalificerede sig. Det er således blevet mere attraktivt at forlænge sin rejse, hvis altså ikke de lokale forretninger, hoteller og så videre udnytter de mange turister til at presse priserne i vejret. Så mon ikke landsholdet også kan regne med solid opbakning i Rusland, hvis vi går videre, siger Jens Nyholm.
\nI den anden ende af skalaen er det blevet dyrere at rejse til blandt andet Tjekkiet og Egypten, hvor man får henholdsvis 3,0 og 9,2 procent mindre for pengene.
\n- Egyptens valuta er ligesom de øvrige Emerging Markets-lande faldet, men en inflation på hele 12,3 procent mere end modvirker svækkelsen i valutaen, forklarer Jens Nyholm.
\nFaktaboks – Emerging Markets
Emerging Markets er lande med en lav indkomst per indbygger, hvor vækstpotentialet samtidigt er større end i mere udviklede lande som eksempelvis USA og landene i Vesteuropa.
Overblik over prisudvikling:
\nBetalingskortet er den letteste og sikreste måde at klare betalingerne på, men Spar Nord henviser samtidig til nogle få forholdsregler, der er værd at holde sig for øje både før, under og efter ferien.
\nUd over at ramme beløbsgrænsen kan du også være uheldig at miste kortet eller få det spærret på grund af misbrug. Derfor er det altid en god idé at have alternative betalingsformer med på ferien. Eksempelvis i form af kontanter og ekstra betalingskort. Det kan være en god idé at medbringe forskellige betalingskort, da der er forskel på, om forretningerne accepterer Visa-kort, Mastercard eller andre internationale kort.
\nDesuden er beløbsgrænserne på kortene forskellige, og dermed er der mindre risiko for, at du mister betalingsevnen af den årsag. Vi har samlet en række gode råd lige her.
\nBliv klar til ferien
\n
Undgå kortproblemer på ferien
Hold godt øje, når du kommer hjem fra ferie
\n
Sådan spærrer du dit kort
Skulle du komme ud for at miste dit kort er det vigtigt, at du får det spærret hurtigst muligt. Vi har samlet alle de nødvendige kontaktoplysninger til spærring af kort, eller du oplever andre kortproblemer på din ferie. Husk det er muligt at spærre dit kort 24 timer i døgnet.
Spær mit Dankort eller VISA/Dankort +45 44 89 29 29
\nSpær mit Mastercard + 45 44 89 27 50
\nAndre udfordringer hjælper Spar Nord Kundeservice med på +45 96 34 40 03 eller www.sparnord.dk/kundeservice
\nSkal du benytte din rejseforsikring?
Ring +45 70 13 13 34 hvis du har forsikring gennem dit Spar Nord Mastercard. If Assistance sidder klar til at hjælpe dig via Skype, telefon og mail.
Har du forsikring hos Privatsikring og har brug for akut hjælp på rejsen, fx lægebehandling efter en ulykke, kan du kontakte SOS International 24 timer i døgnet på +45 33 55 23 50. Har du brug for anden hjælp fx ved forsinkelse af bagage, forsinket fremmøde, tyveri af kamera, eller ved skader på ting, kan du ringe til Privatsikring 24 timer i døgnet på +45 70 11 17 07.
\nVores samarbejdspartner Privatsikring har samlet en række gode råd til om blandt andet bilferie og sikring af hjemmet her.
","newsPublishDate":"2018-07-03T00:00:00","newsExcerpt":"Sommerferien og højsæsonen for kortbetalinger i udlandet venter for mange danskere lige om hjørnet. Og med nogle få forholdsregler kan du undgå at få kortproblemer på ferien.","subtitle":"Sommerferien og højsæsonen for kortbetalinger i udlandet venter for mange danskere lige om hjørnet. Og med nogle få forholdsregler kan du undgå at få kortproblemer på ferien.","relatedNews":null,"subjectTag":[]},"name":"Sådan undgår du kortkaos på ferien","parentId":"806ea317-43a7-4b47-a388-ba4b0002254d","path":"-1,1210,1559,1560,1638,2291","hasChildren":false,"level":5,"id":"63b15279-9001-46b9-a0ac-999620708871","sortOrder":45,"_links":null},{"writerName":"Jesper Ullits","creatorName":"Camilla Christiansen","writerId":6,"creatorId":11,"urlName":"her-faar-du-mest-festival-for-pengene","url":"/nyhedsrum/nyheder/privat/her-faar-du-mest-festival-for-pengene/","createDate":"2018-05-30T10:44:03Z","updateDate":"2018-06-07T12:47:07Z","contentTypeAlias":"nyhed","properties":{"seoTitle":"","metaTags":null,"seoDescription":"","seoImage":[],"seoTags":[],"linkGroup":{"type":0,"disabled":false,"target":""},"video":"","TKCALC":"","embedContent":"","featuredBillede":null,"videoThumbnail":[],"title":"Her får du mest festival for pengene","bodyText":"Det er igen blevet tid til at finde festivalgrejet frem og pakke både solcreme og gummistøvler. For festivalsæsonen er over os, og traditionen tro vil tusindvis af danskere deltage i festlighederne foran de mange musikscener rundt omkring i landet.
\nMen der er stor forskel på, hvor meget du skal betale per dag for at kunne skråle med til musikken på Danmarks mest populære festivaler. Det viser en ny undersøgelse fra Spar Nord.
\nFlest dage for pengene
På Roskilde Festival kan deltagerne glæde sig over at have valgt den musikfest, hvor det koster mindst per dag at danse med. Her koster en partout-billet inklusiv overnatning på campingplads nemlig 2.125 kroner, og fordelt på otte dage svarer det til en dagspris på 266 kroner.
Næsten lige så billigt er det på Nibe Festival, hvor dagsprisen lander på 269 kroner, mens du på Jelling Musikfestival og Skive Festival må betale en anelse mere – nemlig henholdsvis 313 og 350 kroner per dag inklusive plads til overnatning.
\nØnsker du at rocke med til Musik i Lejet i det nordsjællandske, må du slippe 390 kroner per dag for partout-billet og campingovernatning.
\nDe dyreste toner
Landets dyreste toner blandt de mest populære festivaler finder du på NorthSide i Aarhus – i hvert fald hvis det er et must at overnatte. Her skal du af med hele 933 kroner per dag for partout-billet og overnatning, som i dette tilfælde ikke er camping. Festivalens eneste overnatningstilbud er nemlig ”NorthSide Rooms”, som inkluderer hotelovernatning, og prisen forudsætter, at du deler hotelværelse med en anden. Vælger du overnatningspakken fra, lander dagsprisen på et mere overkommeligt beløb nemlig 533 kroner. I det tilfælde er det eksempelvis muligt at bestille en teltplads på Aarhus Camping til 100 kroner for to overnatninger.
Næstdyrest er Tinderbox på Fyn, hvor det kræver 632 kroner per dag at danse med foran scenerne. Og vælger du i stedet den hardcore rockudgave i form af Copenhell eller Smukfest i Skanderborgs bøgeskov, må du betale henholdsvis 597 og 539 kroner per dag.
\nTabel: Flest festivaldage for pengene
\n\n Festival \n | \n\n Dato: \n | \n\n Pris for partout-billet inkl. overnatning \n | \n\n Pris per dag \n | \n
\n Roskilde Festival \n | \n\n 30. juni – 7. juli \n | \n\n 2.125 kroner \n | \n\n 266 kroner \n | \n
\n Nibe Festival \n | \n\n 4.-7. juli \n | \n\n 1.075 kroner \n | \n\n 269 kroner \n | \n
\n Jelling Musikfestival \n | \n\n 24.-27. maj \n | \n\n 1.250 kroner \n | \n\n 313 kroner \n | \n
\n Skive Festival \n | \n\n 31. maj – 2. juni \n | \n\n 1.050 kroner \n | \n\n 350 kroner \n | \n
\n Musik i Lejet \n | \n\n 19.-21. juli \n | \n\n 995 kroner (+ 175 kroner for teltplads) \n | \n\n 390 kroner \n | \n
\n Smukfest \n | \n\n 8. – 12. august \n | \n\n 2.695 kroner \n | \n\n 539 kroner \n | \n
\n COPENHELL \n | \n\n 21.-23. juni \n | \n\n 1.540 kroner (+ 250 kroner for teltplads) \n | \n\n 597 kroner \n | \n
\n Tinderbox \n | \n\n 28.-30. juni \n | \n\n 1.895 kroner \n | \n\n 632 kroner \n | \n
\n NorthSide Festival \n | \n\n 7.-9. juni \n | \n\n 5.595 kroner for 2 personer inkl. hotelovernatning (1.595 kroner per person eksklusive overnatning) \n | \n\n 933 kroner per person inkl. hotelovernatning, hvis man er to (533 kroner per person eksklusive overnatning) \n | \n
\n
Om undersøgelsen:
\nPriserne på partout-billetter inklusive festivalens billigste overnatningstilbud er indsamlet via festivalernes egne hjemmesider og via direkte kontakt til sekretariaterne bag. Her har Spar Nord sammenlignet priserne i forhold til antallet af dage, som festivalerne forløber over. I alle tilfælde svarer den angivne pris til den billigst mulige partout-billet købt på det billigst mulige tidspunkt.
","newsPublishDate":"2018-05-30T00:00:00","newsExcerpt":"Festivalsæsonen er over os, og i de kommende måneder pakker tusindvis af danskere deres telte og soveposer sammen og valfarter til festivalpladser rundt omkring i landet. Men hvilken festival giver dig mest for pengene? Det har Spar Nord sat sig for at undersøge.","subtitle":"Festivalsæsonen er over os, og i de kommende måneder pakker tusindvis af danskere deres telte og soveposer sammen og valfarter til festivalpladser rundt omkring i landet. Men hvilken festival giver dig mest for pengene? Det har Spar Nord sat sig for at undersøge.","relatedNews":null,"subjectTag":["Sommer"]},"name":"Her får du mest festival for pengene","parentId":"806ea317-43a7-4b47-a388-ba4b0002254d","path":"-1,1210,1559,1560,1638,2231","hasChildren":false,"level":5,"id":"88abec0b-e19e-48d7-8889-ccd3fb768521","sortOrder":36,"_links":null}],"subjectTag":[]},"name":"Valuta: Sommerferien i Tyrkiet bliver 16 procent billigere","parentId":"806ea317-43a7-4b47-a388-ba4b0002254d","path":"-1,1210,1559,1560,1638,2278","hasChildren":false,"level":5,"id":"966f940a-0bf9-48da-a920-e5fbb02c97ad","sortOrder":40,"_links":null}],"subjectTag":[]},"name":"Rejseekspert: Du kan stadig nå at bestille en billig sommerferie","parentId":"806ea317-43a7-4b47-a388-ba4b0002254d","path":"-1,1210,1559,1560,1638,2289","hasChildren":false,"level":5,"id":"ae360837-c7f2-43cf-b3ff-ab45d275d633","sortOrder":44,"_links":{"self":{"href":"/umbraco/rest/v1/content/published/ae360837-c7f2-43cf-b3ff-ab45d275d633"},"root":{"href":"/umbraco/rest/v1/content/published"},"children":{"href":"/umbraco/rest/v1/content/published/ae360837-c7f2-43cf-b3ff-ab45d275d633/children{?page,size,query}","templated":true},"descendants":{"href":"/umbraco/rest/v1/content/published/ae360837-c7f2-43cf-b3ff-ab45d275d633/descendants{?page,size,query}","templated":true},"ancestors":{"href":"/umbraco/rest/v1/content/published/ae360837-c7f2-43cf-b3ff-ab45d275d633/ancestors{?page,size,query}","templated":true},"parent":{"href":"/umbraco/rest/v1/content/published/806ea317-43a7-4b47-a388-ba4b0002254d"},"relatedchildren":{"href":"/umbraco/rest/v1/relations/children/ae360837-c7f2-43cf-b3ff-ab45d275d633{?relationType}","templated":true},"relatedparents":{"href":"/umbraco/rest/v1/relations/parents/ae360837-c7f2-43cf-b3ff-ab45d275d633{?relationType}","templated":true}}} };